התייעצות עם עורך דין

תחום דיני המשפחה הוא תחום מרתק, שכולל בחובו נושאים רבים. חלקם עוסקים בגירושין וחלקם עוסקים בנושאים אחרים, שהם חלק בלתי נפרד מתחום המשפחה (למשל – תיקי אימוץ, תיקי ירושה, סכסוכים כספיים בין בני משפחה וכו'). דבר אחד משותף לכל הנושאים שמרכיבים את תחום דיני המשפחה, והוא שמדובר בתחום סבוך למדי, ולכן חשובה מאוד התייעצות עם עורך דין דיני משפחה, בכל צעד שתעשו או שתשקלו לעשות. במאמר שלהלן נסקור מספר נושאים שנוגעים לדיני משפחה בישראל. נעיר כי מטרת המאמר היא להעניק לכם הקוראים מידע איכותי, אך המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ספציפי אצל עו"ד דיני משפחה.

תחומים הנוגעים לדיני המשפחה:

בחלק שלהלן נסקור מספר נושאים עיקריים שקשורים לדיני המשפחה:

גירושין:

אין ספק כי תחום הגירושין מעסיק תכופות עורכי דין בתחום המשפחה. בישראל תחום הגירושין הוא תחום סבוך מאוד, שכן גירושין נערכים לפי הדין הדתי אשר חל על בני הזוג. מעבר לכך, הליכי גירושין בבית הדין לעיתים מסתבכים, כאשר יש צד שלא מעוניין להתגרש, וצד שכן מעוניין, ואז עולה הצורך לנהל הליך משפטי.

מעבר לכך, הליך הגירושין לא כולל רק את הגירושין עצמם בבית הדין הרבני, אלא יש לנהל גם הליכי גירושין שנוגעים למשמורת ילדים, מזונות וגם חלוקת רכוש. כאן גם עולה שאלת הסמכות. נסביר: לא אחת עולה השאלה היכן לנהל את ההליכים? אומנם לבית הדין יש סמכות בלעדית לעסוק בתיקי גירושין, אך לצד זאת, לבית המשפט לענייני משפחה יש סמכות לעסוק בשאר הליכי גירושין (רכוש, מזונות משמורת). כך שלעיתים, במסגרת הליך גירושין מנהלים הליכים מקבילים: גירושין בבית הדין ושאר הנושאים בבית המשפט לענייני משפחה.

חשוב להזכיר כי גם לבית הדין יש סמכות לעסוק בהליכים נלווים לגירושין, ובלבד שמוגשת תביעת גירושין שכורכת עמה תביעות נוספות. כך, לא פעם ישנה מחלוקת על הסמכות.

משמורת ילדים:

נושא חשוב מאוד שנלווה לגירושין הוא נושא המשמורת. משמורת ילדים היא עניין עקרוני, משום שאין דבר שיקר לנו מילדינו. כך, כאשר בני זוג מתגרשים, עליהם להסדיר את שאלת המשמורת, בין אם זו משמורת בלעדית, ובין אם זו משמורת משותפת. לא פעם הליכי משמורת מוסדרים בהסכמה שמקבלת תוקף של פסק דין, אך במקרים רבים בני הזוג מנהלים תביעה בבית המשפט לענייני משפחה (או בית הדין, אם התביעה כרוכה לגירושין). במסגרת תביעת משמורת, בית המשפט תמיד יכריע לפי עיקרון טובת הילד, דהיינו – מה ייטב לילד, וכיצד טובתו תמומש בצורה מיטבית. כאן, תמיד יש צורך בעורך דין משפחה בעל ניסיון וידע.

צוואות וירושות:

כאשר אדם נפטר, עיזבונו – כל רכושו – עובר ליורשיו. בישראל, ירושה יכולה להיעשות בהתאם לירושה על פי דין או לפי צוואה. ברירת המחדל החוקית היא, שילדים ובן או בת הזוג, יורשים באופן שווה את הנפטר. לעומת זאת, אם אדם שנפטר הותיר צוואה, אזי הצוואה תגבר. לצד זאת – לא פעם עולים סכסוכי ירושה, אנשים שמתנגדים לירושה וכו'. לכן, התייעצות עם עורך דין היא דבר קריטי.

אימוץ ילדים:

אימוץ הוא הליך של העברת קטין ממשפחתו הביולוגית, למשפחת אומנה או משפחה מאמצת. מדובר בהליך מורכב למדי, שמצריך ידע, ניסיון ורגישות . בישראל, צו אימוץ נעשה אך ורק על ידי בית המשפט לענייני משפחה. במסגרת ההליך, בית המשפט הוא הגורם האמון על הפיקוח על כל הליך האימוץ.

סכסוכים בין בני משפחה:

לעיתים קיימים סכסוכים כספיים בין בני משפחה, כגון בין אחים, בין ילדים והורים ובין בני זוג. רוב ההליכים מתבררים בבית המשפט לענייני משפחה. גם כאן יש צורך בייעוץ משפטי אצל עורך דין בתחום המשפחה. סכסוכים אלו יכולים להיות סכסוכים על מוניטין, או פירוק שותפות במקרקעין, או חלוקת רכוש בין בני זוג.

לסיכום:

במאמר זה הסברנו כמה חשובה התייעצות עם עורך דין בתחום המשפחה. הראינו כיצד תחום דיני המשפחה הוא תחום מורכב, שנושא בחובו נושאים רבים, שמצריכים ידע וניסיון רבים. הצגנו נושאים מקשת של תחומים, כגון – גירושין והנושאים הנלווים לגירושין (משמורת ומזונות), והצגנו גם נושאים שהם חלק בלתי נפרד מדיני המשפחה, כגון – אימוץ וירושות. את המאמר נסיים בהמלצה חמה, תמיד לפנות אל עורך דין משפחה, שכן התייעצות עם עורך דין היא קריטית בכל התחומים.

  • Add Your Comment


דילוג לתוכן